Hiivatulehdus

Emättimen hiivatulehduksen aiheuttaa usein Candida albicans -hiiva. Tätä hiivaa löytyy suolistosta, suusta sekä iholta ja se  on myös monen naisen emättimen luonnollinen asukas. Tietyissä, osittain tuntemattomissa olosuhteissa hiiva voi vallata itselleen elintilaa ja aiheuttaa voimakkaampia emättimen tulehduksia. 25 ikävuoteen mennessä lähes puolet kaikista naisista on kokenut vähintään yhden emättimen hiivatulehduksen. Bakteerivaginoosin lisäksi hiivatulehdus on yksi yleisimmistä emättimen infektioiden aiheuttajista. Yleisimpiä emättimen hiivatulehduksen vaivoja ovat poikkeuksellinen, kokkareinen valkovuoto ja kutina sukuelinten alueella. Turvotus, punoitus, kivulias yhdyntä, ulompien ja sisempien häpyhuulten ärsytys ja virtsakirvely ovat muita usein mainittuja oireita.

The origin of vaginal yeast infection are still mostly unclear, but recurrence of vaginal candidiasis often seems to be related to the menstrual cycle. Yeast infection is often ´easy to treat, but difficult to cure´ as very high frequencies of recurrence within a few months has been reported. New approaches that correct the vaginal dysbiosis and neutralize harmful microbes such as Candida albicans have become available in recent years. These strategies include the use of acidic gels, prebiotic stimulation of vaginal lactobacilli and natural anti-adhesive strategies that prevent harmful microorganisms from colonizing our body surfaces . Anti-adhesive strategies based on natural products are the innovative basis of the Multi-Gyn product line to prevent and treat vaginal infections and related discomforts.

Epänormaali vuoto emättimestä

Epänormaali vuoto johtuu usein emätininfektiosta, mutta joskus ei ole kyse infektiosta, vaan vaginaa ärsyttävistä ulkoisista tekijöistä (esim. tiukkojen housujen tai  synteettisten alusvaatteiden aiheuttama ärsytys tai  saippoiden käyttö intiimialueella). Bakteerivaginoosi ja hiiva ovat yleisimpiä emättimen infektioita. Vaikka nämä eivät yleensä ole vakavia, lääkitystä vaativia infektioita, naiset saattavat kokea ikäviä vaivoja, kuten pahanhajuista valkovuotoa. Multi-Gyn -tuotteet tuovat suurta helpotusta emättimen vaivoihin.

Kutina

Emättimen kutina on tavallinen mutta epämiellyttävä vaiva, joka voi johtua useista tekijöistä. Yksi selkeimmistä syistä emättimen kutinaan on hiivatulehdus. Hiivaan liittyy usein kokkareinen valkovuoto. Myös bakteerivaginoosiin on havaittu toisinaan liittyvän lievää kutinaa, hiivainfektiossa kutina on kuitenkin voimakkaampaa. Kutina voi johtua myös emättimen kuivuudesta tai vääränlaisesta intiimihygieniasta. Intiimialueen pesu erilaisilla pesuaineilla, saippualla, desinfiointiaineilla tai hajustettujen suihkeiden käytön tiedetään häiritsevän luonnollista mikrobistoa. Emättimen sisäinen suihkutus voi myös ohentaa emättimen limakalvoa ja aiheuttaa näin kuivuutta ja kutinaa. Multi-Gyn -tuotteet voivat helpottaa kutinaa neutraloimalla haitallisia mikrobeja ja kosteuttamalla emättimen limakalvoa.

Vulvitis ja vaginoosi

Vulvitis ja vaginoosi. Nämä ovat vulvan (naisen ulkoiset sukuelimet) ja vaginan tulehdukset. Vaginoosiin liittyy usein epänormaaleja vuotoja, kutinaa ja kipua. Syynä on yleensä emättimen infektio, kuten bakteerivaginoosi, kandidiaasi tai trikomoniaasi, mutta syynä voi olla myös alentunut estrogeenitaso ja siihen liittyvä emättimen kuivuus vaihdevuosien jälkeen. Emätintulehduksen riskitekijöitä ovat hormonaaliset muutokset, kuten raskaus, ehkäisypillerit tai vaihdevuodet, seksuaalinen aktiivisuus, sukupuolitaudit, lääkkeet (antibiootit ja steroidit), hoitamaton diabetes, vääränlainen emättimen hygienia (esim. saippuoiden käyttö desinfiointiaineet, emättimen tuoksusuihkeet ja liian tiukat vaatteet.

Multi-Gyn -tuotteet neutraloivat tartunnanaiheuttajia ja voivat hoitaa emättimen kuivuutta optimoimalla kosteutta. Koska kuivuus ja tulehdukset ovat ovat yleisimpiä syitä vulvitikseen ja emätintulehdukseen, Multi-Gyn -tuotteet ovat erittäin tehokkaita tulehduksellisten emätinvaivojen hoitoon.