Bakteerivaginoosin oireet ja hoito

Oletko koskaan havainnut oudon hajun intiimialueellasi? Onko voimakas, kalaa muistuttava haju aiheuttanut epämukavan olon? Tämä saattaa johtua bakteerien epätasapainosta, joka tunnetaan nimellä bakteerivaginoosi.

Mikä aiheuttaa bakteerivaginoosin?

Bakteerivaginoosi johtuu emättimen bakteerien ylikasvusta. Tavallisesti terveet maitohappobakteerit hallitsevat emättimen bakteeristoa, mutta BV:n kehittyessä muut epätoivotut bakteerit alkavat vallata alaa maitohappobakteereilta.

Tarkkaa syytä tähän liikakasvuun ei tunneta, mutta on olemassa joitakin tekijöitä, kuten seksuaalinen aktiivisuus, jotka saattavat lisätä riskiä. On kuitenkin tärkeää painottaa, että BV voi esiintyä myös ilman seksuaalista toimintaa. Näin ollen, bakteerivaginoosia ei pidetä sukupuolitautina.

Oireet

Seuraavat oireet voivat viitata bakteerivaginoosiin:

  • Vastenmielinen, kalamainen haju (joka voi lisääntyä yhdynnän jälkeen)
  • Ohut, harmahtavan valkoinen valkovuoto
Harvinaisempia oireita ovat virtsankirvely ja emättimen kutina.


"Haitallisten bakteerien kasvun aiheuttaja ei ole selvillä, mutta tietyt asiat, kuten seksuaalinen aktiivisuus, voivat lisätä BV:n riskiä. "


Miten hoidan bakteerivaginoosia?

Useimmille naisille, bakteerivaginoosi on vaaratonta, mutta se voi olla varsin epämiellyttävää. Hoito kohdistuu yleensä oireiden lievittämiseen. Yleisin hoitomuoto bakteerivaginoosiin on antibioottikuuri.Kuuri voi olla oraalinen tabletti tai emättimeen paikallisesti laitettava antibiootti. Useimmille naisille tämä hoito toimii. Se voi kuitenkin aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten pahoinvointia ja oksentelua. Alkoholin juominen yhdistettynä tähän antibioottiin voi pahentaa haittavaikutuksia.

Toinen tavallinen hoito ovat itsehoitotuotteet, joita voi ostaa apteekista. Useimmat tällaiset tuotteet toimivat palauttamalla emättimen normaalin pH-arvon. Tarkista aina, että käytät luonnollisia valmisteita, jotka hoitavat bakteerivaginoosia mutta parantavat myös emättimen bakeeristoa, jottei vaiva uusiutuisi.

Bakteerivaginoosi raskauden aikana