Emättimen tulehdukset ja antibiootit

Monet asiat aiheuttavat emätintulehduksia. Yksi yleinen syy on antibioottikuuri. Lue lisää siitä, miten antibiootit voivat häiritä emättimen bakteeritasapainoa ja miten emtäinvaivoja voi ehkäistä antibioottikuurin yhteydessä.

Miten antibiootit toimivat

Antibiootit on lääkeryhmä, joka tapaa bakteereita tai estää niiden kasvun ja samalla tulehduksen auttamalla kehoamme taistelemaan sairautta vastaan. Tällaista lääkitystä käytetään yleisesti moneenkin vaivaa kipeästä kurkusta erilaisiin tulehduksiin. Vaikka antibiootit ovat tehokkaita ja melko turvallisia lääkkeitä, ne eivät ole täsmälääkkeitä. Se tarkoittaa, että ne tappavat huonojen bakteerien lisäksi myös hyviä. Nämä hyvät bakteerit kuuluvat kehoomme eivätkä aiheuta ongelmia, vaan tuottavat hyötyä terveydellemme. Näiden bakteerien tappaminen on siis antibioottien valitettava sivuvaikutus.


"Hyvien bakteerien väheneminen antaa huonoille bakteereille ja hiivalle tilaa kasvaa. Siksi naiset saavat usein antibioottikuurin jälkeen bakteerivaginoosin tai hiivatulehduksen. "


Antibioottikuurin jälkeiset emättimen tulehdukset

Hyvien bakteerien väheneminen antaa huonoille bakteereille ja hiivalle tilaa lisääntyä. Tämän takia naiset saavat usein hiivatulehduksen tai bakterivaginoosin antibioottikuurin jälkeen. Antibiootteja käytetään usein hoitamaan emättimen tulehdusta, mutta alkuperäisen tulehduksen taltuttamisen jälkeen voi alkaa toinen tulehdus. Näin käy, koska emättimen bakteeristo tuhoutui antibioottikuurin takia. Sen jälkeen uusiutuvan tulehduksen riski on suuri ja uutta hoitoa tarvitaan.

Suojellaksesi itseäsi antibioottien aiheuttamilta tulehduksilta, käytä prebiootteja sisältäviä tuotteita. Prebiootit aktivoivat hyvän bakteeriston kasvua ja auttavat näin emättimen flooran palautumista. Näin prebiootit voivat ennaltaehkäistä antibioottien ja muiden tekijöiden aiheuttamia emättimen tulehduksia ja edistää paranemista oireiden ilmestyttyä.