Voiko liian tiukat farkut aiheuttaa emättimen tulehduksen?

On olemassa runsaasti muodikkaita vaatteita, jotka ovat kaikenikäisten naisten suosiossa. Ne istuvat täydellisesti ja näyttävät hyvältä päällä. Joten miksipä niitä ei käyttäisi joka päivä? Usko tai älä, ihonmyötäiset ja tiukat housut voivat aiheuttaa emätinvaivoja ja lisätä bakteerien liikakasvua. Lue miksi.

Anna kireiden farkkujen levätä

Ei ole järkevää käyttää kireitä farkkuja joka päivä. Tiukka tai synteettinen vaatetus rajoittaa ilman virtausta nivusten ja hävyn alueelle sekä kerää kuumuutta ja kosteutta emättimeen. Tiukat farkut myös lisäävät painetta, hankausta ja kuumuutta intiimialueelle. Nämä olosuhteet luovat otollisen ympäristön bakteerien liikakasvulle sekä emätinvaivoille.

Vältä hankauksen aiheuttamia ihovaurioita!

Liian kireiden farkkujen tai keinokuituisten alustavaatteiden käytön todennäköisin seuraus on se, että ne aiheuttavat hankausta ja ihoärsytystä intiimialueelle. Punoitus, turvotus, pistely ja kutina ovat tavanomaisia hankauksesta johtuvia oireita. Nämä ihoärsytykset voivat olla hyvin epämiellyttäviä. Vältä kireiden housujen sekä keinokuituisten alusvaatteiden päivittäistä käyttöä, jotta iho pääsisi hengittämään ja ilma kiertämään.

Valitse alusvaatteesi viisaasti

Naiset valitsevat usein keinokuituiset alusvaatteet kireiden farkkujensa alle niiden hyvän istuvuuden vuoksi. Puuvilla tai muu luonnollinen, hengittävä kangas on kuitenkin paras päivittäinen valinta alusvaatteille, sillä ne keräävät vähemmän kuumuutta ja kosteutta iholle. Tangot puolestaan voivat aiheuttaa kitkaa hävylle ja aiheuttaa kutinaa, ärsytystä sekä polttavaa tunnetta koko intiimialueelle. Tämän lisäksi riski sille, että peräaukon bakteerit kulkeutuvat emättimeen kasvaa, sillä tangot puristuvat molemmille alueille liikkuen tiukkojen päällysvaatteiden alla ja kuljettavat bakteereita peräaukosta vaginaan.

Anna emättimesi hengittää…

On tärkeää, että ilma pääsee kiertämään nivusten ja hävyn alueella, sillä intiimialueesi tulisi saada hengittää. Lämpimät ja kosteat olosuhteet, joissa ilma ei kierrä, luovat otolliset olosuhteet haitallisten bakteerien ja hiivojen liikakasvulle. Suosi luonnollisia kuituja ja mikäli olet käyttänyt kireitä vaatteita, kuten farkkuja koko päivän - ota ne pois heti kun tulet kotiin ja vaihda päällesi löysät, hengittävät vaatteet. Älä käytä kireitä farkkuja päivittäin.

Kunnioita luonnollista bakteeritasapainoa

Emättimen bakteeriston tasapaino on tärkeää intiimiterveyden kannalta. Emättimesi luonnollinen pH on hiukan hapan ja tämä auttaa estämään haitallisten bakteerien lisääntymistä. Kun emättimen bakteeriston tasapaino häiriintyy, haitallisten bakteerien osuus kasvaa aiheuttaen erilaisia emättimen vaivoja, kuten kutinaa ja epänormaalia sekä pahanhajuista valkovuotoa. Tämä voi johtaa hiivatulehdukseen tai bakteerivaginoosiin. Keinokuituisten alusvaatteiden sekä kireiden housujen käyttö rajoittavat ilmankiertoa ja voivat aiheuttaa kitkaa sekä kuumuutta intiimialueelle. Nämä tekijät voivat edistää haitallisten bakteerien liikakasvua. Joten vaikka kireät farkut ja alusvaatteet eivät välttämättä suoraan aiheuta emättimen mikrobiongelmia, ne voivat myötävaikuttaa jo olemassa oleviin ongelmiin. Lisäksi ne voi aiheuttaa muita epämiellyttäviä vaivoja, jotka voivat pahentua jos niitä ei hoideta. Huolehdi siis emättimesi terveydestä, valitse puuvillaiset alusvaatteet, anna ilman kiertää ja käytä iholle helliä, saippuattomia pesuaineita.

Kireiden farkkujen käyttämisestä silloin tällöin ei aiheudu mitään haittaa. Puuvillasta valmistetut kireät farkut ovat parempi vaihtoehto kuin keinokuituisesta kankaasta valmistetut. Huolehti siitä, että käytät puuvillaisia alusvaatteita, etkä pidä kireitä farkkuja päivittäin. Mikäli havaitset emätinvaivoja kireiden farkkujen käytön jälkeen, Multi-Gyn ActiGel voi tarjota välitöntä helpotusta vaivoihin ja auttaa palauttamaan emättimen bakteeriston tasapainon.