Miten pidät huolta emättimen terveydestä kesäaikaan

Kesäaikaan on enemmän riskejä emättimen terveyden kannalta – mm. kuumuus, hikoilu, matkustelu ja uinti voivat kaikki aiheuttaa emätinvaivoja. Tässä muutamia vinkkejä emättimen terveyden edistämiseen kesäaikaan.

  • Jos istut suurimman osan työajastasi, jos sinulla on pitkä työmatka tai suunnittelet matkoja, sinulla on riski saada selkä- ja hartiakipujen lisäksi hiivatulehduksia. Samassa asennossa istuminen nostaa intiimialueen lämpötilaa, ilma ei pääse kiertämään ja kosteus lisääntyy. Kosteus, lämpö ja tunkkaiset olosuhteet antavat mikrobeille suotuisat olosuhteet tulehduksen aiheuttamiseen.
  • Ihonmyötäisten farkkujen ja tiukkojen shortsien käyttäminen kesäaikaan lisää edelleen tiukkojen vaatteiden haittavaikutuksia intiimiterveydelle. Hiertymät, kuumuus ja kosteus voivat aiheuttaa ärsytystä ja lisätä hiivasienen riskiä. Hien eritys kasvattaa myös riskiä. Jos haluat kuitenkin käyttää tiettyjä tiukkoja vaatteita, pyri käyttämään niitä vain silloin tällöin. Suosi luonnonkuiduista valmistettuja vaatteita ja etenkin alusvaatteita, joiden läpi ihosi pääsee hengittämään.
  • Kesällä vahaamme ja höyläämme useammin ihokarvojamme kuin talvella. Joskus pehmeän ihon tavoittelussa mennään liian pitkälle. Tämä voi aiheuttaa ärsytystä ja kutinaa. Välttääksesi näitä oireita, älä ajele karvoja joka päivä, vaan anna ihon toipua välillä. Kosteuta ihoa ennen hoitoa ja käytä hoidon jälkeen rauhoittavaa luonnollista tuotetta.
  • Kesällä moni hakee hieman seikkailua myös seksin suhteen. Muista suojata itsesi, jottet saa tulehduksia tai sukupuolitautia. Älä myöskään unohda liukastetta. Emättimen kosteuttaja on tarpeellinen tuote, jotta seksi olisi kivutonta ja mukavaa. Jos sinulla on ongelmia kuivuuden kanssa, muista käyttää helpottavaa tuotetta. Liukasteet mahdollistavat sinulle kivuttoman seksin, mutta jos haet pitkäaikaisempaa apua, käytä kosteuttajaa. Tästä on apua myös urheilun ja kävelyn aikana. Kosteuttajaa voi käyttää päivittäin.
  • Oletko lähdössä lomalle ja yrität säästää tilaa laukussasi? Saatat jättää joitakin kosmeettisia tuotteita pois tilaa viemästä. Jos kuitenkin jätät intiimipesuaineesi pois ja korvaat sen lomalla tavallisella saippualla tai vaahtokylvyllä, saatat saada ikäviä vaivoja. Voimakkaat pesuaineet voivat helposti vahingoittaa herkän intiimialueen ihon pintakerrosta, sekoittaa pH-arvon ja aiheuttaa ärsytystä. Käytä vain vettä tai ota mukaasi luonnollinen, hellävarainen tuote, joka sisältää mietoja pesuaineita ja jossa on intiimialueelle sopiva pH-arvo.
  • Pidä matkoilla mukana mietoja intiimipyyhkeitä, jotka ovat mieluiten biohajoavia – näin pystyt pitämään hyvästä hygieniasta kiinni ja sinulla on raikas olo, vaikka suihkua ei olisikaan tarjolla.